Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Endoskopik Cerrahi ile Koanal Atrezi Ameliyatı Yapıldı

ahmetyukkaldıran.jpg

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde endoskopik cerrahi ile Koanal Atrezi(Doğumsal burun tıkanıklığı) açılması ameliyatı gerçekleştirildi.

Başarı ile gerçekleşen ameliyatla ilgili bilgi veren Op.Dr.Ahmet Yükkaldıran,  solunum sıkıntısı nedeniyle yenidoğan yoğun bakımda takip edilen 30 günlük bebek Kulak Burun Boğaz Kliniğine danışıldı.  Bebeğin ilk  muayenesinde çekilen bilgisayarlı tomografi  sonucunda konal atrezi teşhisi konuldu. bebek hasta için ameliyat kararı alındı. Hastanemizde ilk kez burun içi endoskopik yaklaşımla direk görüş altında her iki koanal  atrezi alanı başarılı bir şekilde  açılarak stent yerleştirildi. Ameliyat sonrası takiplerde bebek hastanın solunum sıkıntısında düzelme gözlendi.